Är tillbaka i mitt kära hem återigen, efter en liten Malmövisit. Precis innan jag åkte söderöver gick min gamla kaffebryggare sönder, så nu blir det att pressa tills en ny är funnen, såsom bilden ger en liten skymt av. Min sambo blev något förkrossad då kaffe är något utav hans livsdrog och han är något mer förtjust i bryggkaffe än presso. Funderar på om en klarar av att leva i symbios med pressen fram tills jul och således önska sig ett nytt schabrak av någon när och kär, eller om man ska ge sig ut och leta ny maskin egentligen redan igår.
Väl hemma i mitt krypin igen fick jag massor av matlagnings inspiration igen. Alltså jag har ätit så förbenat lyxigt nere i Malmö, vegan-mecka it kind of is, så jag kunde inte få annat än idéer och hunger!
Även om mitt kök är lite och skruttigt så är det här jag lagar mat allra bäst.
Igår blev det någon typ av f*sk style wok till kokt potatis samt haricoverts och vaxbönor.
Hur i hela världen jag kunde lyckas med detta kanske ni undrar?! Håll er till tåls jag skall förtälja!
Koka potatis och vaxbönor är väl ingen konst, men wok:en med smak av hav kanske verkar något klurigare. Men det var lätt som en liten sojamjölks-plätt!
Hacka upp 2 små purjolök, 2 små gula lökar (eller en stor!), koka upp vatten och sojastrimlor, låt stå och koka cirka fem minuter. Häll av sojastrimlorna och pressa ut vattnet ur dem med typs en gaffel. Blanda sojastrimlor, kidneybönor och lökarna i en bunke. Häll över lite olja, några skvättar mushroom soya, salt, peppar, DILL (själv använde jag fryst dill, tror också att det funkar bäst om man inte har tur att ha färsk!), sjögräskrydda, lite chili (jag mortlade sönder en stark liten röding och hällde ned den i bunken) utöver detta hade jag också en stark sweet chilisås, vilket jag varmt rekommenderar, samt några små skvättar citronsaft.
Fantastiska sjögräskryddan, ger smak av hav och kan användas lite här och var. AO Nori heter den. Men om du hittar någon annan så bara prova på. Denna har jag fått i present, men vet att den är inköpt på stadsträdgårdens butik i Örebro. Men finns på lite alla möjliga ställen, har sett liknande på coop osv.
Sojastrimlor hittar man lätt på ica, står ofta bland vegetariska torrvaror/ burkvaror och ofta i anslutning till fröer från risenta osv.
Hursom, låt blandningen stå och dra i 5-10 minuter så det göttar till sig. Stek sedan allt tills det ser klart ut. Enjoy!
Anyhow, rätt gött att vara hemma igen.
Hänger med hunden Assar, har skrivit prov idag, ska pyssla om mina växter nu i eftermiddag, har planerat in serie och spelhäng med Håkis tills lördag samt Kubrick-klubben på söndag och ev. loppis med min mor dessförinnan.
Ha det finigt och styr er en vegansk-havs-wok vettja ;D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar